Opskrifter

Som det vil fremgå af en søgning på internettet har aroniabær utallige anvendelsesmuligheder. Vi har på denne webside præsenteret en række opskrifter som tilgås ved at udnytte den undermenu der fremkommer når musen peger på fanen “Opskrifter”

Opskrifterne er p.t. slet ikke fyldestgørende for alle bærrets anvendelsesmuligheder og vi vil da også løbende tilføre nye opskrifter til siden. Har du gode opskrifter for anvendelse af Aroniabær – og ønsker du at videregive denne til andre – er vi meget interesseret i at høre fra dig.

 

Aroniabær egner sig fantastisk til frost og det er en rigtig god egenskab idet man derved har mulighed for anvendelse af bærrene hele året og fordi frost er den opbevaringsmåde der bedst bevare bærrets gode egenskaber. Bærrene løsfryser så det er meget let at tage den mængde man aktuelt har brug for.

Smagen af bærret er frisk – let syrlig og lidt snerpende. Denne smag giver bærret karakter og gør det  meget/særdeles velegnet til mange anvendelser. Nedenfor har vi angivet en række anvendelsesmuligheder nævnt i ikke prioriteret rækkefølge:

 

  • Til syltetøj eller marmelade – enten alene er sammen med andre bær/frugter.
  • Som tilbehør til morgenmadsprodukter som ymer, yoghurt, skyr m.m
  • Som tilbehør i grøn salat
  • Til smoothies i mange afskygninger.
  • Til anvendelse i kager.
  • Som tilbehør til flødeis.
  • Som syltet tilbehør til stege eller fed mad.

Del denne side:

 

 

 

Egeskovgaard_Gray_Footer_WP