Aronia syltetøj med solbær, stjerneanis og citron

500 gr Aroniabær – friske eller frosne
500 gr solbær

eller

1000 gr aroniabær
3 stjerne-anis
1/2 stang vanille

Citronskal fra 1/3-1/2 økologisk citron, revet på fint rivejern så den hvide skal ikke kommer med. Bær og krydderier sætter over med 1 lille kop vand, i en rustfri stål- eller emalieret gryde og koger stille i ca. 1 time indtil bærrene er kogt i smadder. Rør i bærrene indimellem, så de ikke brænder på.

Tilsæt sukker lidt af gangen, til du synes den er sød nok, jeg bruger til denne portion ca. 500g. Giv marmeladen et opkog og sluk for varmen. Smagen træder tydeligere frem når marmeladen er afkølet, og det er nu muligt at vurde- re, om der skal tilføjes flere krydderier, eller mere sukker.

Afslutningsvis koges marmeladen op og koger et par mi- nutter, så den er gennemkogt igen. Fjern vanillestang og stjerneanis fra marmeladen. Marmeladen hældes varm på helt rene glas, skyllet i Atamon eller cognac, anden spiritus af samme kaliber kan også bruges. Låg der er rengjort som glassene skrues på med det samme. Marmeladen kan fryses ned i mindre portioner.

Ønsker du information om selvpluk af økologiske aroniabær kan du se det her.

Del denne side:

Egeskovgaard_Gray_Footer_WP