Aronia bradepandekage

Bodil Rasmussen, har sendt denne rigtig gode opskrift på aronia bradepandekage.
Opskriften er inspireret af opskriften på solbær- og havresnitter fra dk-kogebogen.

Dette skal der bruges:
200 g havregryn
130 g hvedemel (eller glutenfrit mel)
160 g mørk farin
Revet skal fra 1 økologisk citron
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
160 g smør, der smeltes

Fyld til kagen:
300 g aroniabær
125 g sukker
1 spsk citronsaft
1 spsk maizenamel

Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt fintrevet citronskal. Smelt smørret og rør det i dejen. Tryk godt halvdelen af dejen ud i en lille bradepande (ca. 23×33 cm.) foret med bagepapir. Forbag bunden 12 – 15 minutter ved 175 grader C i almindelig ovn.

Bland de skyllede aroniabær sammen med citronsaft, sukker og maizena og vend det sammen. Hæld fyldet på den forbagte bund og smuldr resten af dejen over fyldet.
Sæt bradepanden tilbage i ovnen i 30 minutter eller til overfladen er gylden. Kagen kan afkøle i formen. Løft den op af formen ved hjælp af bagepapiret og skær den i snitter.

Der kan spises creme fraiche til. Den kan også serveres varm, hvor kagen forbliver med papiret i bradepanden, hvor der serves tager direkte fra bradepanden. Flødeskum går også fint.

I denne udgave af kagen er der anvendt glutenfri ingredienser, altså med glutenfrit mel. Det går snildt. Der er anvendt havremel. Rismel vil også være fint. Der er også anvendt 2 spsk maizenamel, da aroniabær er større end solbær og nok giver mere væde.

Ønsker du information om selvpluk af økologiske aroniabær kan du se det her.

Del denne side:

 

 

Egeskovgaard_Gray_Footer_WP