Netop nu

Vi er ved at forberede den kommende sæson 2019..

Som fotoet ovenfor viser, er de nordiske drosler ankommet til vore plantage. Hvert år ved vintertid for vi besøg af disse store flokke der spiser af de bær der sider tilbage efter sidste års høst.

Lige nu er vi i gang med at klargøre det maskineri der skal hjælpe os i den kommende sæson ligesom vi er ved at planlægge de tiltag der i øvrigt skal foretages med hensyn drift af plantagen.

Sæson 2018 var i meget stor grad være præget af en ekstrem tørke vi har oplevet i sommer – en tørke der har haft betydelig indflydelse på vores produktion af aroniabær. Vi oplevede meget stor variationer af størrelse og kvalitet af vores bær over arealerne. Selv om der har været områder med fine bær var der desværre også  områder hvor kvaliteten ikke har været tilfredsstillende – hverken med hensyn til størrelsen på bærrene men også med hensyn til smagen.

Aroniajuice…
Igen i sæson 2018 er det lykkedes at få tid til at få realiseret vore idé om produktion af  økologisk aronia juice. Da vi nu igennem flere år har haft gode bær med fylde og sødme, er vi  overbevist om, at det udviklingsarbejde – vi med hjælp fra kompetente personer – har haft kørende gennem en årrække, er ved at lykkes.

 

Vi følger altid modningsprocessen nøje gennem sæsonen; dette gøres bl.a ved at måle udviklingen i bærrenes sukkerindhold.

 Del denne side:

Egeskovgaard